Rafa se vratio
42

Nadal: Ovo je bio jedan od najboljih mečeva moje karijere

Totalsport
Rafael Nadal (Foto: Arhiv/AFP)
Rafael Nadal (Foto: Arhiv/AFP)
Rafa Nadal osvojio je svoj prvi "pravi" naslov nakon sedmomjesečne pauze uzrokovane povredom koljena. Španac je na zemlji Acapulca, na turniru iz serije ATP 500, sa 6-0, 6-2 svladao svog sunarodnjaka i četvrtog tenisera svijeta - Davida Ferrera.

Drugi je to ovosezonski naslov za ljevorukog španskog tenisera, čija je prošla sezona okončana porazom u 2. kolu Wimbledona od Čeha Lukaša Rosola u pet setova. Naravno, uzrok poraz bila su bolna koljena, zbog kojih Nadal nije mogao pružiti svoj maksimum.

No, to mu je ove sedmice, pogotovo u finalu, pošlo za reketom, zbog čega je bio izrazito sretan.

"Ovo je bila doista posebna sedmica za mene, jer sam igrao posebno dobro. Pobijedio sam četvrtog tenisera svijeta (Nadal je trenutni peti) i mojoj sreći nema kraja. Ovo je možda bio i jedan od najboljih mečeva u mojoj karijeri", rekao je Nadal koji je finale odigrao na maestralan način, ali se već okreće novim izazovima.

"Sada idemo u SAD gdje nas čeka Indian Wells (beton). Volim taj turnir i nadam se da će moja koljena reagirati jednako dobro kao i dosada", zaključio je Nadal.

Podsjetimo od 7. do 17. marta igra se takozvani peti Grand Slam turnir sezone s najvećim nagradnim fondom od svih drugih turnira (izuzev Grand Slamova). Iako je španska Marca pisala da će Nadal propusiti sezonu američkog betona, odnosno dva turnira iz serije Masters 1000 (Indian Wells i Miami), čini se da tome nije tako, jer - Rafa se vratio!