Zdravlje prioritet
72

Nadal otvorio dušu: Više bih volio novo stopalo nego pobjedu u finalu Roland Garrosa

V. K.
Rafael Nadal (Foto: EPA-EFE)
Rafael Nadal (Foto: EPA-EFE)
Španski teniser Rafael Nadal plasirao se danas u finale Roland Garrosa i to nakon teške povrede Alexandera Zvereva. Nakon meča, Nadal je otvorio dušu te se osvrnuo i na hroničnu povredu stopala koja mu stvara velike probleme.
Iako je posljednjih nekoliko nedjelja u više navrata govorio o povredi stopala te je objasnio kako stalno živi u bolovima, nakon polufinalnog meča i povrede Zvereva, Španac se ponovno osvrnuo na zdravstvene probleme.

"Više bih volio da izgubim finale u nedjelju, ako bih mogao dobiti novo stopalo", rekao je Nadal.

Poručio je kako bi pobjeda u finalu bila lijepa stvar, ali da postoje stvari koje su prioritetnije.

"Bio bih sretan u svom životu s novim stopalom. Pobjeda je lijepa, ali život je mnogo važniji od bilo koje titule, posebno nakon karijere koju sam imao", rekao je Nadal.

Nešto ranije, Nadal se osvrnuo i na situaciju u meču sa Zverevom te je Nijemcu poželio brz oporavak.

"Veoma sam tužan zbog njega. Igrao je nevjerovatan turnir. Znam koliko se borio da osvoji Grand Slam, ali ja sam siguran da će on osvojiti ne jedan, nego više Grand Slamova. Želim mu sve najbolje i brz oporavak. Igrali smo više od tri sata, a nismo završili ni drugi set. Meč protiv njega je velik izazov. Naravno, za mene je san biti još jednom u finalu Roland Garrosa. Međutim, s druge strane, bio sam sa Sašom u sobi nakon meča. Vidjeti njega kako plače bilo je užasno", rekao je Nadal nakon meča.

Rafael Nadal će u nedjelju u finalu Roland Garrosa igrati protiv Norvežanina Caspera Ruuda koji je u večerašnjem meču savladao Marina Čilića rezultatom 3:1 u setovima.