Dobre vijesti za Španca
0

Nadal: Nisam povrijeđen, igram četvrtfinale

Totalsport
Rafael Nadal (Foto: AFP)
Rafael Nadal (Foto: AFP)
Preko svog Facebook-profila Rafael Nadal je u utorak saopćio da su se nalazi magnetne rezonance na lom kosti ili povredu mekog tkiva u njegovom lijevom stopalu pokazali negativnim.

Prvi nositelj turnira i branitelj naslova u Wimbledonu podvrgnuo se pregledima u jednoj londonskoj klinici kasno navečer u ponedjeljak, nakon teško izborene pobjede nad Argentincem Juanom Martinom del Potrom u dvoboju osmine finala. Bilo je 7-6(6), 3-6, 7-6(4), 6-4 za prvog tenisera ATP-ove tebele nakon tri sata i 52 minute borbe.

"Dobar dan svima. Jučer nakon meča otišao sam na pregled magnetnom rezonancom u jednu londonsku bolnicu. Iako sam isprva pomislio da sam ozbiljnije povrijeđen, bol je sve više jenjavala s nastavkom meča. Srećom, nalazi su pokazali da se ne radi ni o čemu ozbiljnom. Trenirat ću danas (utorak) u 16.30, te u srijedu nastupiti u četvrtfinalu. Svima se zahvaljujem na vašim porukama podrške", objavio je Nadal.

Nadal se povrede preplašio u 12. gemu prvog seta nakon jednog fantastično zabijenog forhend-winnera po paraleli, kojim je došao do set-lopte na Del Potrov servis. Odstatirao je sljedeća tri poena, nakon čega je primao ljekarsku pomoć punih deset minuta prije nego što je meč nastavljen.

U četvrtfinalnom susretu Španca očekuje Amerikanac Mardy Fish, kojeg je pobijedio u svakom od pet njihovih dosadašnjih duela.