Tenis
0

Nadal: Murray je zaslužio uskoro osvojiti Grand Slam

Totalsport
Rafael Nadal (Foto: AP)
Rafael Nadal (Foto: AP)
Rafael Nadal nije mogao sakriti zadovoljstvo nakon šestog plasmana u finale Roland Garrosa. Nakon što je u polufinalu pobijedio Andyja Murrayja u tri seta, u nedjelju će se boriti za šesti naslov.

Nadal je pobijedio Murrayja 6-4, 7-5, 6-4. Upisao je tako ljevoruki Španac i prvi reket svijeta svoju 11. pobjedu nad najboljim britanskim teniserom.

Kada se Nadal pojavio pred novinarima, nije znao hoće li mu suparnik u nedjelju biti Srbijanac Novak Đoković ili Švicarac Roger Federer.

"Andy je fantastičan teniser, zaslužio je vrlo brzo osvojiti Grand Slam turnir. Mene sada očekuje borba ili protiv najboljeg tenisera svijeta ovoga trenutka, ili protiv najboljeg u istoriji. Meni je, dakako, najvažnije da sam ja izborio svoje mjesto u finalu", kazao je Nadal.

Murray je, pak apostrofirao slabu realizaciju svojih šansi, budući da je iskoristio samo 3 od 18 break-lopti.

"Imao sam puno break-prilika, ali je Rafa igrao jako dobro u tim situacijama. Bio je u mogućnosti diktirati poene sa svojim forhendom. U svakom slučaju, mislim da sam ove sezone puno bolji na zemlji nego što je to bio slučaj prošle godine", zaključio je Murray.