Tenis
0

Nadal u finalu Roland Garrosa

Totalsport
Rafael Nadal (Foto: rolandgarros.com)
Rafael Nadal (Foto: rolandgarros.com)
Najbolji teniser svijeta, Španac Rafel Nadal, izborio je svoje šesto finale u sedam godina u Roland Garrosu. U prvom polufinalu je pobijedio Britanca Andyja Murrayja 6-4, 7-5, 6-4 nakon tri sata i 17 minuta igre.

Očekivanja teniskih eksperata se ispunjavaju. Nadal iz meča u meč igra sve bolje. Nije niti protiv prvog britanskog reketa bio u top formi, ali je bio dovoljno dobar za komotnu pobjedu u tri seta, iako Murray uopće nije ostavio loš dojam.

Statistika sugerira da je Nadal imao puno teži posao nego što pokazuje konačni rezultat. Murray je, naime, imao čak 18 break lopti. No, realizirao ih je samo tri, dok je Nadal iskoristio 6 od 13 takvih šansi. Španac je jednostavno bolje igrao najvažnije poene i manje je griješio u tim situacijama.

Ukupno je Nadal imao 4 izravna poena više (34-30) i 9 neforsiranih pogrešaka manje (31-40).

U prvom setu je Nadal odjurio na 5-1. Murray se vratio i smanjio na 5-4, bio je na jedan poen i od potpunog povratka, ali nije uspio iskorisiti šansu za još jedan break.

U drugom setu su obojica držali servise do rezultata 2-2, a onda su gledatelji vidjeli četiri uzastopna breaka. Murray je skupo platio cijenu još jednog izgubljenog servisa u 11. gemu, iako je imao 40-15 u tom gemu.

Treći je set Nadal riješio s breakom već u prvom gemu. Murray je u toj dionici imao 6 break-lopti, ali niti jednu nije iskoristio.

Nadal je u nedjeljnom finalu igrati protiv pobjednika drugog polufinala između Srbijanca Novaka Đokovića i Švicarca Rogera Federera. Ukoliko Nadal ode do kraja, sa šestim naslovom pobjednika na French Openu izjednačit će učinak Šveđanina Björna Borga.

Roland Garros, teniseri, polufinale:

Nadal (1) – Murray (4) 6-4, 7-5, 6-4