Samo tražio poštovanje
101

Nadal kritikovao srbijanske navijače: Tenis nije nogomet, oni nemaju poštovanje

K. H.
Rafael Nadal (Foto: AFP)
Rafael Nadal (Foto: AFP)
Španski teniser Rafael Nadal kritikovao je navijače Novaka Đokovića nakon poraza od srbijanskog tenisera u ATP cupu rekavši kako nemaju poštovanja prema igračima te da navijanje u tenisu ne može biti isto kao u nogometu.

Nadal se i tokom meča protiv Đokovića požalio sudiji na nekorektno navijače srbijanskih navijača te je u jednom trenutku čak i ušao u sukob s njima. Nakon poraza od Đokovića, Nadal se odlučio povući s ATP cupa, a razlog je umor.

"Igrao sam previše prethodnih dana i energetski sam na nižem nivou nego inače, a moji saigrači su igrali sjajno u polufinalu. Novak je blistao u prvom setu, servirao je sjajno, a ja sam svoje šanse imao u drugom setu. Naravno da nisam sretan zbog poraza, ali poslije drugog seta osjećaj je pozitivan", kazao je Nadal.

Nakon toga, prvi teniser svijeta se osvrnuo na srbijanske navijače koje je i tokom meča kritikovao.

"Iskreno, publika je bila fantastična svakog dana, ali ljudi iz nekih zemalja nekada ne razumiju kako tenis funkcioniše i misle da je to nogomet. Poštovanje mora biti tu, ali od jednog malog dijela publika ga nije bilo", istakao je španski teniser.

Facebook