Tenis
88

Nadal dobio još jedan derbi protiv Federera

Totalsport
Rafael Nadal (Foto: AFP)
Rafael Nadal (Foto: AFP)
Od "velike četvorke" svjetskog tenisa u polufinalu ATP turnira u Cincinnatiju će igrati samo Rafael Nadal, španski teniser koji ove 2013. godine igra u fantastičnoj formi.

Đokovića je izbacio Isner, od Murrayja je bolji bio Berdych, a Federer je ispao u novom velikom duelu protiv Nadala. Bio je ovo u Cincinnatiju njihov 31. međusobni meč, a Nadal sada vodi 21-10. Sa 5-7, 6-4, 6-3 je španski teniser ovaj put dokazao dominaciju protiv Federera.

No, treba reći kako je Federer ovom prilikom igrao zaista dobro. Daleko bolje nego protiv Kohlschreibera ili Haasa, kada je gledao porazu u oči. Pogotovo je u prvom setu Federer bio opasan i precizan, a do zasluženog je breaka došao kod 5-5, te je potom odservirao za prvi set.

Istina je da se nakon toga Nadal dodatno "uozbiljio", zaigrao je daleko čvršće, pa Federer više nije imao nijednu break-loptu do kraja meča! U drugom je setu Nadal iskorstio jednu od četiri takve šanse, a u trećem jednu od pet break-prilika.

Na kraju je pobjeda Nadala zaslužena, a njegov novi suparnik na putu prema osvajanju novog turnira u 2013. godini je Tomaš Berdych. U drugom se polufinalu sastaju Juan Martin del Potro i John Isner koji su nedavno igrali finale turnira u Washingtonu, kada je slavio Argentinac.

Podsjetimo da je Nadal i dalje na samo tri poraza u cijeloj godini (Zeballos, Đoković i Darcis).

ATP Cincinnati, četvrtfinale:

Isner - Đoković (1) 7-6(5), 3-6, 7-5 Del Potro (7) - Tursunov 6-4, 3-6, 6-1 Nadal (4) - Federer (5) 5-7, 6-4, 6-3 Berdych (6) - Murray (2) 6-3, 6-4