Oporavio se
24

Nadal: Čestitam Federeru, ne zanima me borba za prvo mjesto na ATP listi

Klix.ba
Rafael Nadal (Foto: EPA-EFE)
Rafael Nadal (Foto: EPA-EFE)
Španac Rafael Nadal kazao je da ga trenutno ne zanima prvo mjesto na ATP listi koje je nedavno preuzeo Roger Federer te da se potpuno oporavio nakon povrede u Australiji.

Nadal je povredu doživio u meču četvrtfinala Australian Opena protiv Marina Čilića, no kazao je da je sada potpuno spreman.

"Oporavio sam se od svega što se desilo u Melburnu, bilo mi je potrebno nekoliko sedmica da se odmorim i oporavim, a od prošle sedmice treniram punom parom. Osjećam da sam spreman", kazao je Nadal, a nakon toga nastavio:

"Povrede su dio moje karijere. Ne dešava mi se ovo prvi put, a naravno da je teško kada se desi. Vjerujem da sam imao dobru šansu da se borim za titulu u Australiji, ali se desila povreda i ne mogu sada da se žalim", dodao je drugi teniser svijeta.

Nakon toga, Nadal je kazao da ga trenutno ne zanima borba za prvo mjesto na ATP listi i da je nevjerovatno to što je Federer s 37 godina prvi igrač svijeta.

"Najvažnije mi je da budem spreman i da imam priliku da radim na način na koji želim i da igram dobro. Ne želim da se borim za prvo mjesto na ATP listi, samo želim da pratim svoj kalendar i onda ćemo vidjeti. Nevjerovatno je vidjeti Federera na čelu liste. Čestitam mu, bio je odličan prošle sezone i zaslužio je", završio je Nadal.