|

Moya emotivno ispraćen u Londonu

Moya emotivno ispraćen u Londonu
0
T
Totalsport
21.11.2010. u 20:37
2
komentara
0

dijeljenja
Četiri dana nakon službenog objavljivanja kraja svoje karijere španski teniser Carlos Moya (34), ponovo se vratio na teren.


Ovog je puta umjesto kratke majice, šorca i tenisica na sebi imao odijelo i cipele. Dogodilo se to u londonskoj O2 Areni, mjestu održavanja ATP Finalsa, završnog turnira osmorice najboljih tenisera svijeta, na kojoj je povodom završetka karijere dobio prigodan poklon od strane ATP Toura i aplauz od 17.500 gledatelja.

"Uvijek je sjajan osjećaj kada vas se ljudi sjećaju, čak i kada više niste na vrhu. Iako nikad nisam igrao sjajno u Wimbledonu, dobro jedne sam godine došao do osmine finala, ovdje su me uvijek lijepo dočekivali", komentarisao je Moya koji je iza sebe ostavio 20 osvojenih ATP turnira, među kojima i pobjednika na Roland Garrosu 1998. godine, a bio je i član trofejne španske reprezentacije koja je 2004. godine osvojila Davis Cup.

Posebno je za Moyu bilo emotivno što je tokom ceremonije na terenu uz njega bio i Rafael Nadal, najbolji igrač svijeta kojeg poznaje još otkako je bio dijete.

"Prvi sam ga put upoznao kada je imao 11, 12 godina. Kada je imao 13 ili 14 trenirali smo zajedno. Tada sam bio blizu Topa 10, a on me pobjeđivao tokom treninga. Tada sam shvatio da je dobar, makar, iskreno, nisam nikad mislio da će biti tako dobar. On je jedan od najvećih ikad, a na putu je da postane možda i najveći. Nikad to nisam mogao očekivati", priznao je Moya.

"Ovo je za mene tužan dan jer se opraštam od prijatelja, a tenis se oprašta od sjajnog ambasadora. Bio je prvi Španac koji je postao broj 1 i puno mi je pomogao kao mladom igraču. Jako mi je nedostajao ove godine kada ga nije bilo na Touru", rekao je Nadal.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...