Tenis
294

Mirza Teletović: Svi pomalo pretjeruju, moje stanje nije tako strašno

Klix.ba
Mirza Teletović
Mirza Teletović
Kapiten bh. reprezentacije i košarkaš NBA ekipe Brooklyn Nets Mirza Teletović u svom domu u New Yorku oporavlja se od plućne embolije i nastoji što prije vratiti se na parket. U izjavi za Al Jazeeru Balkans poručio je da situacija u kojoj se našao "nije tako strašna".

Trenutak kada je bilo jasno da nešto nije u redu sa njegovim plućima, na utakmici protiv Los Angeles Clippersa opisao je riječima: "Prvi put u životu mi se desilo takvo nešto. Ostanete bez daha, bez zraka, a teško je funkcionisati i igrati košarku kad vam ne radi 70 posto pluća".

Nakon što je odjeknula vijest da je našem košarkaškom asu ustanovljena plućna embolija, te je počeo s ljekarskim terapijama, Mirza je primio brojne pozive i poruke podrške od kolega iz Brooklyn Netsa, Španije, Belgije, gdje je igrao, kao i čitave BiH, a ovog puta se svima na tome zahvalio.

O povratku na parket nije želio govoriti, već je pozvao na strpljenje.

"Mislim da svi malo pretjeruju što se tiče ovog problema. Ja sam, recimo, već nakon tri sedmice počeo da trčim i treniram, te da koristim 70 posto svojih kapaciteta. Radili smo CT snimak pluća, nema više ugrušaka, sve je nestalo za neke četiri sedmice, ali se lijekovi moraju koristiti šest mjeseci, a ako sve bude OK onda i tri mjeseca. Nije to tako strašno", poručio je Teletović.