|

Mirza Teletović pušten na kućno liječenje

Mirza Teletović pušten na kućno liječenje
95
Klix.ba
28.1.2015. u 18:48
39
komentara
95

dijeljenja
Mirza Teletović pušten na kućno liječenje Foto: EPA
Mirza Teletović, košarkaški reprezentativac BiH koji igra za Brooklyn Netse, liječenje će nastaviti u svom domu u New Yorku. Nakon završene prve faze liječenja, danas je napustio bolnicu u Los Angelesu gdje je bio podvrgnut terapijama zbog plućne embolije.
Doktor Michael Farber, koji se brine o zdravlju igrača Brooklyn Netsa, je izjavio da se Mirza osjeća bolje i da je započeo s liječenjem odmah nakon uspostavljene dijagnoze, što je dalo odlične rezultate.

"Nakon dijagnoze i sprovedenih posmatranja ispostavilo se da je Mirza bolje, a možemo reći i da se više ne primjećuju simptomi bolesti. On je danas pušten na kućno liječenje", izjavio je doktor Farber.

Dodao je da je kompletnom medicinskom i trenerskom osoblju drago da se Mirza osjeća bolje i da prate njegovo stanje.

"Procijenit ćemo Mirzino stanje nakon nekog vremena i lično ćemo sagledati sva testiranja kojima je podvrgnut i dogovoriti dodatna, ukoliko bude potrebno. Očekujemo da će se potpuno oporaviti", izjavio je ljekar Brooklyn Netsa.

Teletović je napustio utakmicu protiv Los Angeles Clippersa žaleći se na teško disanje i bol u prsima, nakon čega je završio u bolnici, da bi mu naknadno bila dijagnosticirana plućna embolija.
Prijavi grešku


Komentari (39)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...