Tenis
0

Lisicki kraljica trave, iako je alergična na travu!

Totalsport
Sabine Lisicki (Foto: AFP)
Sabine Lisicki (Foto: AFP)
Nakon pobjede nad Serenom Williams, Njemica Sabine Lisicki kotira kao prvi favorit za osvajanje Wimbledona. Zanimljivo je da izvrsno igra na travnatoj podlozi, iako je alergična na travu.

"Sabine Lisicki ima udarce i igru za osvajanje Wimbledona", rekao je bivši slavni njemački teniser Boris Becker, trostruki pobjednik najprestižnijeg svjetskog teniskog turnira.

Sabine Lisicki je trenutno jedna od najvećih zvijezda u All England Clubu. Izbacila je peterostruku pobjednicu i braniteljicu naslova Serenu Williams, a nakon toga je u četvrtfinalu sa 6-3, 6-3 savladala Estonku Kaiju Kanepi. U četvrtak će protiv Poljakinje Agnieszke Radwanske odigrati svoj drugi polufinale u Wimbledonu, nakon onog prije dvije godine.

"Nekada sam mrzila travu. Imam jake alergije na travu i moram uzimati lijekove, ali sam naučila kako se nositi s time. Mislim da sam u početku izgubila pet mečeva zaredom na travi, plus još jedan u parovima, a onda se sve okrenulo 2009. godine kada sam stigla do četvrtfinala u Wimbledonu", rekla je popularna Njemica.

"I dalje moram uzimati lijekove za alergije. Kišem kada igram na travi, ali to je tako. Naučila sam se nositi s time. Volim tradiciju turnira koji se igraju na travi", dodala je Lisicki.