Dama s 59 GS titula
58

Legendarnoj Martini Navratilovoj otkriven dvostruki rak

D. P.
Navratilova (desno) na finalu Wimbledona 2021. godine (Foto: EPA-EFE)
Navratilova (desno) na finalu Wimbledona 2021. godine (Foto: EPA-EFE)
Jednoj od najvećih teniskih legendi i apsolutnoj rekorderci po ukupnom broju Grand Slam titula Martini Navratilovoj dijagostifikovan je rak grla i dojke.

Navratilova (66) prethodno je bila podvgrnuta liječenju raka dojke u ranom stadiju 2010. godine. Sada se rak vratio i dijagnostifikovan je na dva mjesta.

Užasne vijesti potvrdila je sama Navratilova, koja je tokom karijere osvojila nevjerovatnih 59 Grand Slam titula u singl i dubl konkurenciji.

"Ovaj dvostruki udarac je vrlo ozbiljan, ali se još uvijek situacija može popraviti i nadam se povoljnom ishodu. Borit ću se svime što imam", rekla je kratko nekadašnja američka teniserka češkog porijekla.

Navratilova je trebala putovati na Australian Open u nastavku januara, gdje je trebala raditi kao TV voditeljica i stručni konsultant, ali je to sve sada otkazano.

"Martini Navratilovoj je dijagnostifikovan prvi stadij raka. Prognoze su dobre i Martina će ovaj mjesec započeti liječenje", naveo je njen predstavnik za BBC.

Inače, Martina je za rak osjetila nakon što je primijetila povećani limfni čvor na vratu tokom WTA finala u Fort Worthu.