Tenis
0

Lako do četvrtfinala: Đoković i Murray krstare kroz ATP Dubai

Klix.ba
Andy Murray (Foto: EPA)
Andy Murray (Foto: EPA)
Novak Đoković i Andy Murray plasirali su se u četvrtfinale ATP turnira u Dubaiju današnjim pobjedama protiv Andreja Golubjeva iz Kazahstana, odnosno Portugalca Joaoa Souse.

Iako Murrayev prvi susret na ovom takmičenju protiv Gillesa Mullera nije protekao sasvim po planu, ishodom današnjeg drugog kruga može biti sasvim zadovoljan. Nakon samo 57 minuta odnio je ubjedljivu pobjedu od 2:0 (6:0, 6:2).

Murray je u prošlom nastupu u Dubaiju prije tri godine uspio stići do finala, a u četvrtfinalu ga čeka hrvatski tinejdžer Borna Ćorić, koji je pod bizarnim okolnostima savladao nekadašnjeg osmog tenisera svijeta Marcosa Baghdatisa.

Podsjetimo, Ćorić je kao lucky loser ušao u glavni žrijeb turnira u Dubaiju poslije otkaza Philippa Kohlschreibera, a u prvom kolu savladao je Tunižanina Maleka Jazirija, 72. igrača svijeta. Potom je u drugom kolu prošao dalje zahvaljujući nakon predaje Kipranina Baghdatisa.

Prvi teniser svijeta Novak Đoković za sat vremena bio je ubjedljiv protiv Kazahstanca Golubjeva rezultatom 2:0 (6:1, 6:2).

Rutinski susret sa 107. teniserom svijeta donio je četvrtu pobjedu Srbijanca u isto toliko dosadašnjih međusobnih mečeva.

Noleta u četvrtfinalu čeka 27-godišnji Turčin Marsel Ilhan.