Tenis
0

ATP Miami: Đoković se namučio za četvrtfinale, Murray upisao 500. pobjedu

Klix.ba
Novak Đoković (Foto: EPA)
Novak Đoković (Foto: EPA)
Srbijanski teniser Novak Đoković izašao je kao pobjednik iz teškog meča osmine finala na ATP turniru u Miamiju koji je odigrao protiv Aleksandra Dogopolovog i tako se plasirao u četvrtfinale. Dalje je prošao i Britanac Andy Murray koji je upisao svoju 500. pobjedu u karijeri.

Đoković se dobro namučio za pobjedu nad Dogopolovim, prvi set je izgubio u tie breaku, a u drugom je gubio sa 1:4 i bio veoma blizu ispadanja, ali se uspio vratiti i dobiti drugi set rezultatom 7:5. U trećem je dobio Dogopolovog 6:0, koji je očigledno bio razočaran zbog propuštenih prilika u drugom setu.

"Bio sam gem ili dva od izgubljenog meča. Veoma sam sretan što sam se vratio u igru. Ovakvi mečevi mi pomažu da ojačam samopouzdanje, tako da nikad ne odustajem do posljednjeg poena. To šalje poruku drugim igračima.

Đoković želi svoju petu titulu u Miamiju, a u četvrtfinalu će igrati protiv Španca Davida Ferrera.

Andy Murray je pobijedio Južnoafrikanca Kevina Andersona rezultatom 6:4, 3:6, 6:3 po setovima i tako postao 46. teniser koji je uspio ostvariti 500. pobjedu u karijeri. Osim toga, postao je prvi Britanac kojem je to pošlo za rukom. Jedan je od samo devet aktivnih tenisera koji su uspjeli u tome.

Murray će u četvrtfinalu igrati protiv Austrijanca Dominica Thiema.

Čeh Tomas Berdych će igrati proti Argentinaca Juana Monaca nakon što je eliminisao Španca Fernanda Verdasca rezultatom 6:3, 6:3 po setovima.

Japanac Kei Nishikori je pobijedio Belgijanca Davida Goffina sa 6:1, 6:2 po setovima i igrat će protiv Amerikanca Johna Isnera.