Pauza za toalet
207

L'Equipe izazvao bijes u Srbiji nakon poređenja nesportskog poteza Tsitsipasa s Đokovićem

D. P.
Tsitsipas i Đoković su odigrali meč pun tenzija u finalu Roland Garrosa (Foto: Twitter)
Tsitsipas i Đoković su odigrali meč pun tenzija u finalu Roland Garrosa (Foto: Twitter)
Francuski mediji, konkretno L'Equipe, izazvali su bijes srbijanskih navijača nakon što su uporedili potez Stefanosa Tsitsipasa s Novakom Đokovićem.

Zadržavanje Stefanosa Tsitsipasa u toaletu tokom polufinalnog meča Masters 1000 turniru u Cincinnatiju već danima je glavna tema u teniskom svijetu.

Grčki teniser je tokom meča protiv Alexandera Zvereva zatražio pauzu za toalet, a onda se tu dugo zadržao. Mnogi su ga optužili kako je za to vrijeme komunicirao s ocem, koji mu je i trener, što je strogo zabranjeno u tenisu.

Kamere su "uhvatile" njegovog oca Apostolosa koji je pisao poruke preko mobitela dok je Stefanos boravio u toaletu. Tim povodom, L'Equipe je objavio tekst u kojem se navodi da to postaje rutina za tenisere, posebno za Novaka Đokovića te da je srbijanski teniser otpočeo ovaj trend, što se nije svidjelo javnosti u susjednoj zemlji.

"Novak Đoković je to koristio redovno tokom Roland Garrosa. Konkretno, navukao je bijes svog protivnika u finalu koje je igrao upravo protiv Tsitsipasa", naveo je L'Equipe.

Podsjetimo, Đoković je u finalu Roland Garrosa u dva navrata koristio pauzu. Na kraju je prvi teniser svijeta slavio i osvojio drugu titulu na Otvorenom prvenstvu Francuske.