Ne može ga smisliti
31

Kyrgios: Šta će mi Đokovićev savjet, on se ponaša isto kao i ja

N. K.
Nick Kyrgios (Foto: EPA-EFE)
Nick Kyrgios (Foto: EPA-EFE)
Australac Nick Kyrgios (24) je konstantno na naslovnicama medija zbog svog kontroverznog ponašanja, a sada je opet komentarisao srbijanskog tenisera Novaka Đokovića.

Najboljeg tenisera svijeta jednostavno ne može smisliti, a ovaj put je bio isprovociran pitanjem novinara treba li uzimati savjete od Đokovića.

"Zašto bih od njega uzimao savjete. Šta bi mi on to rekao? Šta mislite da bi mi rekao kada bih otišao kod njega po savjet? Šta to on meni može reći? Ne razumijem vas. Pa jeste li vidjeli kako Novak napucava loptice, kako se ponaša prema skupljačima loptica? Zašto to nema toliki odjek kao moje ponašanje? Hajde, recite da nisam u pravu", rekao je Kyrgios.

Podsjetimo, prije nešto manje od mjesec dana povukao se s Roland Garrosa nakon što je cijeli turnir teško izvrijeđao na društvenim mrežama.

"Šta se događa? Evo me, treniram s Andyjem Murrayem. Mislim da je Wimbledon najbolji turnir na svijetu, pogledajte ovu savršenu travnatu podlogu. Riješite se zemlje, ljudi. Ko voli zemlju kad je tako loša? Činjenica je da sam ovdje i da za nekoliko dana moram otići u Pariz. Roland Garros je srae, u poređenju s ovim. Apsolutno srae", poručio je tada Kyrgios, koji se zbog brojnih kritika ipak odlučio povući s drugog Grand Slama sezone.