Roland Garros
0

Kvitova zaustavila senzaciju Švedovu

Totalsport
Petra Kvitova
Petra Kvitova
Češka teniserka Petra Kvitova kao posljednja se ove godine plasirala u polufinale Roland Garrosa, drugog Grand Slam turnira u godini.

Sa 3-6, 6-2, 6-4 prošlogodišnja je pobjednica Wimbledona pobijedila najveću senzaciju ove godine u Parizu, Kazahstanku Jaroslavu Švedovu. Meč je trajao nešto manje od dva sata, nakon čega se Kvitova plasirala u svoj prvi polufinale Roland Garrosa. Tamo će igrati protiv Ruskinje Marije Šarapove koja protiv Kvitove u karijeri ima 3-2 u međusobnim ogledima.

Nedavno su njih dvije igrale na zemlji Stuttgarta kada je Šarapova slavila 6-4, 7-6(3).

Švedova, još samo nekoliko dana 142. igračica na svijetu, senzacionalno je otvorila i četvrtfinale, nakon što je dva dana ranije pobijedila braniteljicu naslova Na Li. Dobila je prvi set 6-3 protiv Kvitove i drugi otvorila breakom. No, tada su se počele mijenjati stvari na terenu, jer je Kvitova postala daleko sigurnija i tačnija u drugoj dionici, te dobila taj dio igre 6-2.

U trećem setu je Kvitova odmah stvorila startnu prednost od 2-0, ali je i dozvolila suparnici osvajanje četiri gema u nizu. No, kako je ta četiri gema prosula, tako je Kvitova od 2-4 i dobila četiri u nizu za konačno slavlje.

Sedam puta je Kvitova napravila break u meču (od 16 šansi), dok je Švedova realizirala pet od deset prilika.

Podsjetimo, u utorak su međusobni polufinale izborile Samantha Stosur i Sara Errani.

Roland Garros, četvrtfinale teniserki:

Kvitova (4) - Švedova 3-6, 6-2, 6-4 Šarapova (2) - Kanepi (23) 6-2, 6-3