Roland Garros
0

Šarapova brzo izborila polufinale

Totalsport
Marija Šarapova (Foto: Arhiv/AFP)
Marija Šarapova (Foto: Arhiv/AFP)
Ruskinja Marija Šarapova, druga teniserka svijeta, brzo je izborila svoje treće polufinale Roland Garrosa u karijeri, nakon 2007. i 2011. godine.

Marija Šarapova svladala je u četvrtfinalu Estonku Kaiju Kanepi 6-2, 6-3 za 74 minute igre. Ruskinja je realizirala 8 od 9 break lopti i nije imala nikakvih problema na putu do pobjede, bez obzira što je tri puta ispustila svoj servis. Omjer izravnih poena i neforsiranih grešaka, kod Šarapove 21-19, kod Kanepi 17-12, ne ilustrira koliko je Šarapova bila dominantna, jer u statistiku nisu uključene iznuđene greške, a Šarapova je dosta poena osvojila upravo na taj način.

Bio je to prvi susret između Šarapove i Kanepi u njihovim karijerama. Estonska 26-godišnja teniserka igrala je svoje drugo četvrtfinale Roland Garrosa, nakon 2008. godine. Ukupno joj je ovo bilo četvrto četvrtfinale na Grand Slam turnirima, ali niti ovoga puta nije uspjela izboriti prvo polufinale.

Šarapova će za finale igrati protiv pobjednice meča između Čehinje Petre Kvitove i Kazahstanke Jaroslave Švedove, u kojem se igra treći set. U slučaju pobjede u polufinalu, Šarapova bi preskočila Bjeloruskinju Viktoriju Azarenku na prvom mjestu WTA liste.

Roland Garros, polufinale:

Šarapova (2) – Kanepi (23) 6-2, 6-3