Podigao prašinu
16

Kontroverzni Kyrgios izvrijeđao Roland Garros pa se onda povukao s turnira

Klix.ba
Nick Kyrgios (Foto: EPA-EFE)
Nick Kyrgios (Foto: EPA-EFE)
Jedan od najkontroverznijih tenisera današnjice, Australac Nick Kyrgios, odlučio se povući s Roland Garrosa nakon što je nedavno brutalno izvrijeđao ovaj turnir.

Kyrgios je nedavno rekao kako je već počeo sa spremanjem za Wimbledon te je iskritikovao turnire koji se igraju na zemlji.

"Šta se događa? Evo me, treniram s Andyjem Murrayem. Mislim da je Wimbledon najbolji turnir na svijetu, pa pogledajte samo ovu savršenu travnatu podlogu. Riješite se zemlje, ljudi, ko voli zemlju kad je tako loša? Činjenica je da sam ovdje i da za nekoliko dana moram otići u Pariz. Roland Garros je sranje, u usporedbi s ovim. Apsolutno sranje" izjavio je Kyrgios nedavno.

Nakon ovih riječi, diglo se puno prašine i Australac je dobio veliki broj kritika, zbog čega se odlučio povući s Roland Garrosa gdje je u prvom kolu trebao igrati protiv Britanca Camerona Norrieja.

Ovaj teniser posljednjih sedmica često je u centru pažnje zbog kontroverznog ponašanja, a nedavno je izbačen s turnira u Rimu gdje je bacao stvari po terenu.