Ne stišava se bura
8

Ko je kriv za greške na Adria Touru? Menadžer Dimitrova oštro odgovorio Srđanu Đokoviću

N. K.
Zverev, Dimitrov i Đoković (Foto: EPA-EFE)
Zverev, Dimitrov i Đoković (Foto: EPA-EFE)
Georgi Stoimenov, menadžer prvozaraženog tenisera u Zadru Grigora Dimitrova, priznao je u gostovanju na bugarskoj televiziji da su organizatori napravili velike greške tokom Adria Toura te je uzvratio i na izjave Novakovog oca Srđana Đokovića.
Naime, stariji Đoković je jučer gostovao na RTL-u gdje je za cijelu situaciju oko Adria Toura u Zadru okrivio Grigora Dimitrova.

"Novak je fizički dobro, ali psihički nikome nije dobro pa ni njemu. Naravno da se ne osjeća dobro, ali takva je situacija. Iz ovoga moramo izaći jači i shvatiti da će proći. Dimitrov je vjerovatno došao bolestan u Zadar, ko zna odakle, to se tako dogodilo. Nije se testirao na vrijeme i mislim da to nije u redu. Nanio je veliku štetu vama u Hrvatskoj i nama kao porodici, a i Srbiji", rekao je tata Đoković.

Međutim, Stoimenov je rekao kako Dimitrovu ni u Beogradu ni u Zadru nije ponuđeno da se testira.

"Grigor je sletio u Beograd nakon što je tri mjeseca bio u izolaciji. Ni u Beogradu ni kasnije u Zadru mu nije ponuđeno ili traženo od njega da se testira na koronavirus. Organizatori turnira su ti koji su zaduženi za sigurnost turnira i oni su ti koji su zaduženi za kreiranje pravila koja se moraju poštovati. Grigor je strogo poštovao sva pravila organizatora turnira i postojeće zakone te pravila kada je prelazio granice između Bugarske, Srbije i Hrvatske", poručio je Stoimenov.