Roger Federer
0

"Još uvijek mogu vratiti broj 1"

Totalsport
Roger Federer
Roger Federer
Budućnost na prvome mjestu ATP-ove tabele tenisera, misli Švicarac Roger Federer, ne pripada isključivo Rafaelu Nadalu ili Novaku Đokoviću.

Srbin koji u 2011. godini još nije izgubio niti jedan meč i koji teoretski može postati broj 1 ATP-ove ljestvice već s krajem ovosedmičnog turnira u Rimu, najozbiljniji je napadač na poziciju koju je ukupno 285 sedmica, sedmicu manje od rekordera Petea Samprasa, kroz karijeru držao Federer.

"I dalje mi je važan cilj vratiti poziciju najboljega svjetskog tenisera i prestići Samprasa. Rekao sam to nakon Wimbledona prošle godine, i vjerujem da je taj cilj realan i moguć. Mislim da će postati osobito realan osvojim li neki od predstojećih ovogodišnjih Grand Slamova", rekao je Federer u Madridu, gdje ga očekuje meč drugog kola na turniru Masters 1000 kategorije protiv Francuza Jo-Wilfrieda Tsonge.

Trenutno Đoković i Nadal igraju bolje od mene ali sam i dalje igračkom kvalitetom blizu osvajanja naslova. Ipak još uvijek ne gubim mečeve u prvim ili drugim kolima. Osjećam da igram dobro, rekao je Federer.

Na pitanje šta kaže o pobjedi Đokovića nad Nadalom prošle nedjelje u Madridu, i to u dvama setovima, Federer je rekao:

" Iznenađujuće je Rafu gledati kako gubi na zemljanoj podlozi, no bio je to samo jedan turnir. Riječ je o bržem tipu zemljane podloge i zato je Novak imao bolje izglede nego što bio imao na sporijoj podlozi, poput ove u Rimu ili one koja nas čeka u Roland Garrosu".