Tenis
0

Ivanišević: Murray ne smije čekati Rafine promašaje

Totalsport
Goran Ivanišević
Goran Ivanišević
Andy Murray pokušat će u petak postati tek drugi teniser koji je uspio pobijediti Rafaela Nadala na Roland Garrosu. Britanac i Španac odmjerit će snage u polufinalu drugog Grand Slam turnira godine.

Otočki novinari se bave pitanjem kako zaustaviti prvog tenisera svijeta koji je pet puta podizao pobjednički pehar na French Openu. U karijeri je na pariskoj zemlji samo jednom poražen, prije dvije godine je u osmini finala bolji bio Robin Söderling.

Svoj recept kako bi Murray mogao iznenaditi Nadala za Daily Telegraph je ponudio i najbolji hrvatski teniser svih vremena Goran Ivanišević koji u Parizu sudjeluje na turniru legendi.

"Murray mora ostati blizu osnovne linije, ne smije se braniti preduboko. Ne smiješ ostati previše pozadi protiv Nadala jer će te ubiti. Murray običava ostajati predaleko iza osnovne crte. S takvom se igrom može samo nadati da će Rafa promašiti. Ali, Rafa nikad ne promašuje", u svom je stilu objasnio Ivanišević.

Nadal i Murray su dosad međusobno igrali 14 puta, a Španac je slavio u deset navrata. Škot, međutim, nijednu od svoje četiri pobjede nije ostvario na zemljanoj podlozi.