Tenis
25

Indian Wells: Đoković pobijedio Tsongu, za finale će se boriti s Nadalom

Piše: D. B.
(Foto: EPA)
Najbolji teniser svijeta Novak Đoković je u četvrtfinalu Indian Wellsa eliminisao devetog igrača na ATP listi, Francuza Joa-Wilfrieda Tsongu te se plasirao u polufinale gdje će igrati protiv Španca Rafaela Nadala.

Đoković je stigao do breaka u trećem gemu i poveo sa 2:1. Čuvao je prednost sve do desetog gema, a kada se očekivalo da svojim servisom riješi prvi set, uzvratio je Tsonga i breakom izjednačio na 5:5. Prvi set je odlučen u tie-breaku. Uspješniji je bio Đoković zahvaljujući četiri mini breaka. Prvi set je trajao sat i 4 minute.

Tsonga je prednost od 2:1 u trećem gemu napravio oduzevši servis Đokoviću. Najbolji teniser svijeta odmah vraća break za 2:2 i dobrim servisom bez izgubljenog poena prelazi u vodstvo. U nastavku se igralo gem za gem, teniseri su čvrsto držali svoj servis. Meč je mogao biti riješen u desetom gemu da je Novak iskoristio dvije meč lopte, međutim, to se nije dogodilo.

Kao i u prvom setu, drugi odlučujući set se rješavao u tie-breaku. Ponovo je uspješniji bio Đoković, koji je napravio tri mini breaka i dobio ovaj meč.

U polufinalu će igrati protiv Rafaela Nadala, koji je nešto ranije izbacio Keija Nishikorija.

Indian Wells, četvrtfinale:

Novak Đoković - Jo-Wilfried Tsonga (7:6/7:2/, 7:6/7:2/)