Poraz prvog reketa
125

Hrvat (152. ATP) senzacionalno ušao u finale Mastersa, Medvedev mu neće biti rival

D. P.
Ćorić je ponovio rezultat karijere (Foto: EPA-EFE)
Ćorić je ponovio rezultat karijere (Foto: EPA-EFE)
Hrvatski teniser Borna Ćorić, 152. igrač na ATP listi, senzacionalno je prošao u finale Masters 1000 turnira u Cincinnatiju savladavši Britanca Camerona Norrieja rezultatom 6:3 i 6:4.

Ćorić prije ovog Masters 1000 turnira nije smatran u red kandidata koji bi mogli doći blizu završnice, a posebno ne do velikog finala. Međutim, 25-godišnji Zagrepčanin je priredio šok za šokom i tako ponovio rezultat karijere.

Hrvatski teniser je na putu do finala savladao dvojicu Top 10 igrača uključujući i slavnog Rafaela Nadala. Senzaciju je upotpunio u polufinalu protiv 11. igrača svijeta Camerona Norrieja.

Zanimljivo, tokom većeg dijela prvog seta Ćorić je imao zaostatak od breaka. Činilo se da Britanac gazi ka pobjedi, ali je onda Hrvat vezao dva breaka i dobio prvi set 6:3.

Drugi set donio je znatno manje drame. Ćorić je svom protivniku oduzeo servis u petom gemu, poveo rezultatom 3:2 i lako sačuvao prednost do konačnih 6:4.

Tako će ovaj 25-godišnjak igrati svoje drugo ATP Masters 1000 finale u karijeri, prvo nakon Šangaja 2018. godine. Rival će mu biti Grk Stefanos Tsitsipas koji je u tri seta savladao Daniila Medvedeva.

Medvedev, koji je prvi reket svijeta, bio je favorit i očekivalo se da će konačno doći do velikog rezultata ove godine, ali ga je Tsitsipas zasluženo dobio tako da ćemo Grka i Hrvata gledati u velikom finalu Mastersa koje je zakazano za 22:30 večeras.