Tenis
92

Gradska arena Zenica spremna za Davis Cup susret BiH i Poljske

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Tenis podloga za Davis Cup susret selekcija Bosne i Hercegovine i Poljske je postavljena, a obje ekipe su u toku dana odradile po nekoliko treninga.

Gradska arena u Zenici, kao i ljubitelji tenisa iz cijele Bosne i Hercegovine sa nestrpljenjem očekuju 3. februar kada će biti odigrani prvi singl mečevi Davis Cupa.

Direktor Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata u Zenici Feđa Jovanović je za Klix.ba izjavio kako je uprava Gradske arene uspjela osigurati sve što je potrebno za održavanje ovih mečeva.

"Uspjeli smo ispuniti sve rigorozne zahtjeve i već sada Gradska arena je spremna za Davis Cup susrete tenisera Bosne i Hercegovine i Poljske. Imamo manjih problema sa grijanjem, ali garantujemo da ćemo uz pomoć privatnih firmi već sutra osigurati grijanje za Arenu. Danas smo u 17 sati imali 19 stepeni u Areni, a sigurno je da neće biti problema za odigravanje mečeva", izjavio je Jovanović.

Danas su u Gradskoj areni u Zenici selekcije Bosne i Hercegovine i Poljske održale treninge, a sutra je na rasporedu konferencija za novinare. Žrijebanje protivnika bit će održano 2. februara, dok su prvi mečevi planirani za 3. februar.

Ulaznice za meč Davis Cup reprezentacija moguće je kupiti Gradskoj areni u Zenici po cijeni od 10 KM za tri dana te jednodnevne po cijeni od 5 KM (prvi i treći dan) i 3 KM za drugi dan Davis Cup susreta BiH-Poljska.