Žali što se vakcinisao
170

Francuski teniser trpi velike bolove nakon vakcinacije, propušta i ostatak sezone

H. H.
Chardy je trenutno na 73. mjestu ATP liste (Foto: EPA-EFE)
Chardy je trenutno na 73. mjestu ATP liste (Foto: EPA-EFE)
Iskusni 34-godišnji francuski teniser Jeremy Chardy (ATP: 73) priznao je da ima velike probleme nakon što se vakcinisao protiv koronavirusa i zbog poteškoća koje ga prate propusit će ostatak sezone.

Iako vakcinacija protiv korone nije obavezna na ATP Touru, Chardy se odlučio vakcinisati između Olimpijskih igara u Tokiju i US Opena, nakon čega su se javile nuspojave.

"Otkad sam se vakcinisao imam problem, mnogo problema. Ne znam šta da radim, odjednom ne mogu da treniram, ne mogu da igram. Bilo je ljudi koji su imali slične nuspojave zbog vakcinacije, ali period trajanja varira u velikoj mjeri", kazao je Chardy, koji je potvrdio da će propustiti ostatak sezone.

Objasnio je da osjeća snažnu bol po cijelom tijelu čim učini fizički napor, a nekoliko sedmica se bavio uzrocima paralizirajućih bolova.

"Posjetio sam dva ljekara, napravio sam neke pretrage, tako da znam šta imam i najvažnije je da se brinem za sebe. Čak mi je draže odvojiti više vremena da se izliječim i biti siguran da u budućnosti neću imati problema, umjesto da se pokušavam vratiti što je prije moguće na teren i na kraju imam još više zdravstvenih problema. U glavi mi je teško, jer ne znam koliko će to trajati. Za sada mi je sezona prekinuta i ne znam kada ću nastaviti".

Chardy priznaje da žali što se vakcinisao i da nije mogao pretpostaviti da će biti tako loše.

"Frustrirajuće je jer sam godinu započeo veoma dobro, igrao sam jako dobro. A onda sam otišao na Olimijske igre, gdje sam se također osjećao veoma dobro. I sad mi je sezona u zastoju i ne znam kad ću nastaviti. To je frustrirajuće, pogotovo jer nemam pred sobom deset godina igranja. Sada mi je žao što sam primio vakcinu, ali nisam mogao znati da će biti tako", naglasio je.

Inače, Chardy se vakcinisao Pfizerom te je priznao da bi mogao okončati karijeru i prije nego je planirao.