"Nije moj problem"
74

Francuski teniser: Briga me za nevakcinisane, za mene je još bolje ako ne igraju

K. H.
Benoit Paire (Foto: EPA-EFE)
Benoit Paire (Foto: EPA-EFE)
Francuski teniser Benoît Paire kaže da ga nije briga što nevakcinisanim igračima možda neće biti dozovljeno igranje na Australian Openu rekavši da bi to za njega bilo još bolje.

Posljednjih mjeseci u svijetu tenisa je nastup na Australian Openu vjerovatno i najvažnije pitanje, a najviše se polemiše u vezi s dolaskom Novaka Đokovića koji, iako to nije zvanično potvrdio, još uvijek nije vakcinisan.

S tim u vezi oglasio se i kontroverzni francuski teniser Paire rekavši da igrači koji ne žele da se vakcinišu trebaju ostati u Evropi.

"Ako si vakcinisan, onda te u Melburnu ne čeka karantin. Briga me za one koji nisu vakcinisani, a ako ne budu igrali na Australian Openu, za mene je to onda još bolje", rekao je Paire i dodao:

"Nije me briga za druge, a lično sam motivisan za jednu veliku sezonu. Oni koji se boje vakcinacije trebaju ostati u Evropi i to uopšte nije moj problem. Moraš se vakcinisati ako želiš u Australiju, a ja sam vakcinisan i radujem se igranju u Melburnu."

Paire je trenutno na 47. mjestu ATP liste, a što se tiče Australian Opena, on bi se trebao održati od 17. do 30. januara.