Tenis
1

Finale Davis Cupa: Đoković izjednačio na 2:2

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Srpska Davis Cup reprezentacija izjednačila je rezultat u finalu protiv Češke na 2:2. U dvoboju prvih reketa Novak Đoković je sa 6-4, 7-6(5), 6-2 bio bolji od Tomaša Berdycha.

Berdych se gotovo dva sata ravnopravno držao u meču protiv drugog igrača svijeta, protiv kojeg je u dosadašnjih 16 mečeva slavio tek dva puta, no nakon gubitka tie-breaka druge dionice se u potpunosti raspao. Đoković je u prvom setu propustio realizirati prvih devet break-lopti, čak četiri set-lopte, no onda je 10. ipak bila sretna.

U drugoj je dionici češki teniser bio čak i bolji od Đokovića, propustio je realizirati jedine dvije break-lopte u setu, te ujedno svoje jedine u meču, dok na svom servisu nije ponudio nikakve šanse nacionalnom heroju Srbije. Set je ušao u tie break u kojem je Berdych najprije imao 4-2, pa 5-4 i dva servisa, no izgubio je sljedeća tri poena i tu je priči bio kraj.

Đoković ga je odmah breaknuo na startu treće dionice i onda je to ponovio još kod rezultata 4-2, a potom čisto odservirao za pobjedu.

U odlučujućem petom susretu koji će odlučiti pobjednika Davis Cupa sastat će se Dušan Lajović i Radek Štepanek.

Davis Cup, finale:

Đoković – Berdych 6-4, 7-6(5), 6-2 Lajović – Štepanek (kasnije)

Rezultat je izjednačen 2-2