Tenis
21

Federer: Stvarno je šteta što ovdje nema Nadala

Totalsport
Roger Federer (Foto: Arhiv/AFP)
Roger Federer (Foto: Arhiv/AFP)
U svijetu tenisa Švicarac Roger Federer je osvojio gotovo sve što je moguće da jedan pojedinac osvoji. Osvajao bi i više da ga često na nekim turnirima nije zaustavljao Rafael Nadal.

Godinama su Nadal i Federer učinili svoje suparništvo veličanstvenim, pa se mnogi i slažu da su ti dueli zapravo bili najbolji teniski dueli u historiji. Nadal je, pak, u međusobnim mečevima i dalje korak ili dva ispred, pa je tako dobio 18 od 28 odigranih mečeva.

Od ovogodišnjeg Wimbledona Nadala nema na turnirima zbog teške povrede koljena, pa je tako propustio i igranje na londonskom ATP Finalsu. Kako je pričao, izgleda da je Federeru žao što u O2 Areni neće biti njegovog najvećeg rivala kroz sjajnu karijeru.

"Povrede se događaju i protiv toga se teško boriti. Mi mu svi želimo što brži povratak i da se potpuno spreman vrati natrag. Jer, Nadal nedostaje tenisu. Znam vrlo dobro da bi i ovdje imao mnoge navijače i da im je žao što neće moći navijati za Rafu",rekao je Federer i dodao:

"Da, definitivno je žrijeb nešto lakši kada nema Nadala. On je uistinu veliki teniski šampion. No, i svi ostali su zaslužili biti tu, a njegov izostanak samo otvara mogućnost više nekim drugim tenisačima za uspjeh."