310. nedjelja
83

Federer se plasirao u finale ATP turnira u Stuttgartu i vratio se na prvo mjesto ATP liste

Piše: K. H.
Roger Federer (Foto: EPA-EFE)
Roger Federer (Foto: EPA-EFE)
Švicarac Roger Federer plasirao se u finale ATP turnira u njemačkom Stuttgartu, a on će s novom ATP listom opet zauzeti mjesto prvog tenisera svijeta.

Federer je pobjedom protiv Kyrgiosa u polufinalu ovog ATP turnira rezultatom 2:1 u setovima osigurao prolazak u finale, a tamo će igrati protiv Kanađanina Miloša Ranoića koji je rezultatom 2:0 savladao francuskog tenisera Lucasa Pouillea.

Zahvaljujući današnjoj pobjedi, Federer će se u ponedjeljak vratiti na prvo mjesto ATP liste sa 8820 bodova, dok će na drugom mjestu biti Rafael Nadal sa 8770 bodova.

Federer je prvoplasirani igrač svijeta bio i nakon ATP turnira u Madridu gdje je Nadal poražen od Thiema, zbog čega je izgubio prvo mjesto, a s novom ATP listom Federer će povećati najduži niz u historiji tenisa za jednog igrača na prvom mjestu liste.

S novom sedmicom na prvom mjestu, Federer je došao do broja od 310 nedjelja na prvom mjestu ATP liste s čime je daleko najbolji teniser. Na drugom mjestu je Đoković koji je na prvom mjestu proveo 223 sedmice.