Španac puno bolji
81

Federer priznao da je zbog Nadala odustao od igranja turnira na šljaci

Klix.ba
Nadal i Federer (Foto: EPA-EFE)
Nadal i Federer (Foto: EPA-EFE)
Švicarski teniser Roger Federer kazao je u izjavi za inostrane medije da će zbog Rafe Nadala preskočiti turnire koji se igraju na šljaci.

Drugi teniser svijeta rekao je da u prošlosti nikada nije dobro prolazio protiv Nadala na zemljanoj podlozi, iako je više puno pokušavao promijeniti igru, a najbolji pokazatelj toga je statistika u kojoj Nadal vodi 13:2.

"Rafa je uvijek u duelima sa mnom imao prednost na zemlji, baš kao što to pokazuje statistika naših duela. Na mnogo načina sam pokušao da promijenim međusobni skor, koristio sam različite taktike, udarao sam lopticu drugačije, ali je on uvijek reagovao odlično na sve što sam ja radio", rekao je Federer, pa nastavio:

"Na ostalim podlogama imali smo mnogo izjednačenih duela, ali na šljaci je uvijek dominirao. U ovom trenutku moje karijere, kada je akcenat samo na pobjedama, odlučio sam da preskočim sezonu na šljaci. Osjećam da mogu dobro igrati na šljaci, ali je potrebno mnogo truda jer je Rafa prilagođen bolje nego iko drugi", kazao je Švicarac.

Federer je za kraj rekao da još uvijek nije odlučio da li će igrati u Stuttgartu.