Tenis
9

Federer prijeti da okonča bajku Marcusa Willisa, senzacije na Wimbledonu

Klix.ba
Britanski teniser Marcus Willis, 772. igrač na ATP listi, izborio je mjesto u glavnom žrijebu Grand Slam turnira u Wimbledonu, a nakon pobjede u prvom kolu turnira, njegove snove danas prijeti da sruši legendarni Roger Federer protiv kojeg igra u 17:30 sati.

Meč protiv trenutno trećeg igrača svijeta trebali bi mu olakšati sjajni navijači koji su za BBC Sport pokazali koliko vatreno podržavaju svog heroja kojeg su nazvali "Willbomb", a za Federera kažu da je "prestravljen".

Zanimljivo je da se Willis u glavnom turniru Wimbledona našao nakon što je na nagovor djevojke odlučio "tenisu pružiti posljednju šansu". Potom je u ponedjeljak u prvom kolu slavio protiv 54. igrača svijeta Ricardasa Berankisa. Sada ga čeka sedmerostruki šampion Federer.

Marcus Willis
Marcus Willis

"Ovakve priče trebamo. Mislim da je sjajan. Veoma sam uzbuđen što ću igrati protiv njega. Nemam tu priliku baš često", kazao je Federer, inače favorit fanova Wimbledona koji će ovog puta morati slušati i navijanje za svog protivnika.

"Naravno da će ga ljudi podržavati i to s pravom jer iza sebe ima sjajnu priču. Zbog toga će i meč biti teži", dodao je Švicarac uz nadu da će publika uživati u odlično prikazanom tenisu.

Dodajmo i da Willis nosi naziv Cartman po liku iz crtića South Park, a o svom današnjem protivniku je izjavio: "Mislim da nikad nismo ni razgovarali".