Tenis
0

Federer: Pogriješio sam igrajući povrijeđen

Totalsport
Roger Federer (Foto: AFP)
Roger Federer (Foto: AFP)
Švicarski teniser Roger Federer (32) izjavio je uoči završnice sezone kako je pogriješio što je na nekim turnirima nastupio, iako je imao zdravstvenih problema.

Uoči nastupa na turniru u svom rodnom Baselu Federer je tako otkrio da je imao problema s leđima na Indian Wellsu u martu, kao i u Hamburgu i Gstaadu u julu.

"Pogledavši unatrag, nisam to trebao uraditi. Bile su to greške", rekao je Federer.

Problemi s leđima počeli su nakon meča protiv prvog hrvatskog reketa Ivana Dodiga kojeg je u Indian Wellsu Federer savladao s uvjerljivih 6-3, 6-1.

"Nisam trebao igrati nakon Dodiga. Trebao sam otkazati i Hamburg i Gstaad. Svejedno sam igrao i pokušavao".

U završnici Federera osim u Baselu čeka još nastup u Parizu i moguće i na završnom turniru osmorice najboljih u Londonu. Spomenuta tri turnira Federer je osvojio 2011. godine, a upitan može li ponoviti to postignuće bio je jako oprezan.

"Ne znam da li je moj nivo igre sada dovoljno dobar za to. Bilo bi pomalo bizarno s moje strane da kažem da ću pobijediti u posljednjih 15 mečeva u sezoni. Moram se nadati tome jer znam da mogu igrati zaista dobro, posebice u dvorani. To počinje ovdje u Baselu s prednošću da igram kod kuće".

Švicarski "čarobnjak" ove sezone ima za sebe skroman omjer od 36 pobjeda i 13 poraza, a jedini naslov osvojio je na travi Hallea. Završni turnir osmorice najboljih Federer je osvajao rekordnih šest puta, ali još se nije i matematički kvalifikovao za nastup.