|

Federer: Bolji sam igrač nego prije 10 godina

Federer: Bolji sam igrač nego prije 10 godina
5
T
Totalsport
13.12.2013. u 13:48
14
komentara
5

dijeljenja
Federer: Bolji sam igrač nego prije 10 godina Roger Federer (Foto: AFP)
"Uvijek sam vjerovao da sam se popravio u zadnjih deset godina, da nisam išao unazad. Osjećam da sam išao prema naprijed i da sam kompletniji igrač, bolji igrač", izjavio je švicarski teniser Roger Federer.
Rekao je to Federer u telekonferenciji za australske medije povodom promocije svoje dobrotvorne akcije "Večer s Rogerom Federerom" koja je na rasporedu 8. januara na Rod Laver Areni.

Prošla je sezona bila slaba za švicarskog tenisera prema njegovim standardima, bez naslova i finala na Grand Slam turnirima, a u omiljenom mu Wimbledonu ispao je već u 2. kolu. Ipak, novu sezonu nagovještava jako optimistično. 

"Trenutno sam vrlo zdrav i treniram vrlo naporno. Uspjeh koji sam imao potkraj sezone bio je jako važan za mene, moje samopouzdanje jer sam bio u teškoj poziciji od Wimbledona, pa do Basela. Imao sam problema sa samopouzdanjem i leđima. Nisam mogao trenirati kako sam želio neko vrijeme, ali sada sam se podigao i ponovo idem u pravom smjeru", dodao je između ostalog Čarobnjak iz Basela.
Prijavi grešku


Komentari (14)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...