Čeka ga Medvedev
13

Fantastični Alcaraz deklasirao Zvereva i plasirao se u polufinale US Opena

K. H.
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz
Španski teniser Carlos Alcaraz nakon dva sata i 24 minute ubjedljivo je pobijedio njemačkog igrača Alexandera Zvereva rezultatom 3:0 u setovima i plasirao se u polufinale US Opena.

Početak meča donio je sigurnu i veoma dobru igru oba tenisera na svoj servis, a tako je bilo sve do osmog gema, kada je Alcaraz pri vodstvu od 4:3 napravio break, došao u prednost od 5:3 i nakon što je odbranio gem na svoj servis, poveo sa 1:0 u setovima.

U drugom setu je Alcaraz bio još više ubjedljiv pa je, uz to što nije dopustio Zverevu da mu oduzme nijedan gem na njegov servis, napravio je dva breaka i rezultatom 6:2 poveo sa 2:0 u setovima.
I ništa se ni u trećem setu nije promijenilo, Alcaraz je bio sjajan u igri na svoj servis, a onda je u devetom gemu napravio break, došao u vodstvo od 5:4 i nakon što je odbranio servis, došao do pobjede.
Alcaraz će za mjesto u finalu igrati protiv Rusa Daniila Medvedeva, protiv kojeg ima skor 2:1 i kojeg je oba puta ove godine pobijeio. Jednom je to bilo u finalu Indian Wellsa, a drugi put u polufinalu Wimbledona.