WTA Acapulco
0

Errani odbranila naslov, rekorderka u 2013. po pobjedama

Totalsport
Sara Errani
Sara Errani
Talijanska teniserka Sara Errani odbranila je naslov na WTA turniru u Acapulcu uvjerljivom finalnom pobjedom protiv Španjolke Carle Suarez-Navarro od 6-0, 6-4.

Osvojila je tako Errani svoj sedmi WTA turnir u karijeri, a da pritom u Acapulcu nije izgubila niti jedan set. Istina, u uvodnom se dijelu turnira donekle mučila protiv daleko slabijih suparnica, ali je zato kombinirao u polufinalu i finalu (Cornet i Suarez-Navarro) izgubila samo sedam gemova.

Protiv Španjolke je Errani otvorila meč sa osam uzastopno osvojenih gemova i takvim silovitim startom je zapravo odagnala bilo kakvu neizvjesnost u ovom meču. Suarez-Navarro se donekle oporavila od tih 6-0, 2-0 do kraja meča, ali je ipak ostala nemoćna da odvede sve u treći set. Errani je napravila sedam break-gemova u meču, te je osvojila 31 od 51 poena na prvi servis suparnice. Isto tako, Errani je imala impresivnu uspješnost ubačaja prvog servisa od 89 posto.

Za Errani je ovo bila osamnaest pobjeda u 2013. godini, te ih niko nema toliko tokom godine. Druga je trenutno na listi Agnieszka Radwanska koja ih je skupila sedamnaest. Nastavak je ovo svega dobroga što je Errani napravila u prošloj sezoni kada je upala u krug deset najboljih na svijetu, a te 2012. je osvojila četiri WTA turnira (Acapulco, Barcelona, Budimpešta i Palermo).

Suarez-Navarro je ostala bez WTA krune i dalje u karijeri, ima omjer 0-4 u finalnim mečevima.

WTA Acapulco, finale:

Errani (1) - Suarez-Navarro (2) 6-0, 6-4