WTA Miami
0

Šarapova savladala Errani za polufinale

Totalsport
Marija Šarapova (Foto: AFP)
Marija Šarapova (Foto: AFP)
Ruskinja Marija Šarapova, druga teniserka svijeta i treća nositeljica velikog WTA turnira u Miamiju, pobijedila je u četvrtfinalu sedmu svjetsku teniserku, Talijanku Saru Errani 7-5, 7-5 nakon dva i pol sata igre.

Iako je napravila 57 neforsiranih grešaka i 14 dvostrukih servis grešaka, Šarapova je uspjela u dva seta slomiti otpor žilave Talijanke i savladati je i četvrti puta zaredom. Najvažniju pobjedu protiv Errani je 25-godišnja Ruskinja, najpopularnija sportašica današnjice, ostvarila u prvom međusobnom meču, lani u finalu Roland Garrosa. Tom pobjedom je uspjela stići do naslova na sva četiri Grand Slam turnira.

U ovom meču je Šarapova u prvom setu pri vodstvu 5-3 propustila dvije set-lopte. Ukupno je iskoristila tek petu set-loptu u prvom setu, dok je u drugom spasila tri set-lopte talijanske igračice.

U polufinalu će Šarapova igrati protiv pobjednice meča između Talijanke Roberte Vinci i Srbijanke Jelene Janković.

Još u utorak su plasman u polufinale izborile prva teniserka svijeta, Amerikanka Serena Williams i braniteljica naslova, Poljakinja Agnieszka Radwanska.

Marija Šarapova do sada je četiri puta igrala u finalu turnira u Miamiju, ali je sva četiri finala izgubila, 2005., 2006., 2011. i 2012. godine. Ukoliko ove godine ode do kraja, postat će tek treća igračica u historiji koja je u istoj godini uspjela povezati naslove u Indian Wellsu i Miamiju, nakon Steffi Graf i Kim Clijsters.

WTA Miami, četvrtfinale:

Šarapova (3) – Errani (8) 7-5, 7-5