Ema Burgić studira u Texasu: Ovo je najbolja odluka koju sam mogla donijeti

Piše: Adisa Pobrić/Klix.ba
15.1.2013. u 12:45
371
0
Ema Burgić studira u Texasu: Ovo je najbolja odluka koju sam mogla donijeti
371
Ema Burgić studira u Texasu: Ovo je najbolja odluka koju sam mogla donijeti Ema Burgić
Jedna od najperspektivnijih bosanskohercegovačkih teniserki Ema Burgić niže uspjehe na Univerzitetu Baylor u Texasu, na kojem studira već godinu i po.
Ova 20-godišnja Lukavčanka priznaje da je iza nje teška godina, da joj nije bilo nimalo lako naviknuti se na novi način života, ali je svjesna da je odlazak u Sjedinjene Američke Države najbolja odluka koju je donijela u svojoj karijeri. Ipak, svaku priliku koristi da posjeti roditelje i domovinu.

"Prva godina mi je stvarno bila teška, nisam nikako mogla da se naviknem na život ovdje, nedostajala mi je kuća, porodica, prijatelji... Potom sam čitavu godinu bila povrijeđena pa nisam mogla dati svoj maksimum na terenu", kaže Ema za Klix.ba i dodaje da joj je druga godina mnogo bolja.

Na web-stranici koledža za koji igra pobrojani su uspjesi naše teniserke koja je aktuelnu sezonu započela sa šest uzastopnih pobjeda na glavnom žrijebu All American prvenstva, da bi kasnije ostvarila pet uzastopnih pobjeda, sve do finala regionalnog turnira UIO Texas Regional.

Sezonu je Ema završila osvjanjem turnira "Jack Kramer" uz četiri pobjede, te došla do najviše sakupljenih bodova u karijeri, uz učinak 15/3, što ju je svrstalo na 16. poziciju teniserki koledža Baylor.

"Sad me čeka težak semestar, jer nam sezona počinje za nekoliko dana i onda do maja stalno imam mečeve", izjavila je teniserka i pohvalila se sjajnim uslovima koje ima na koledžu, gdje ne mora brinuti o finansijama, već samo treba vrijedno trenirati i učiti.

"Sve u svemu, ovo je definitivno najbolja odluka koju sam mogla napraviti prije godinu i po. Ovdje imam sve što mi treba da sazrijem kao sportista, ali i kao osoba i student", zadovoljna je Ema. Naljeto ponovo počinje profesionalne turnirie kako bi polako vratila bodove, s obzirom na to da ju je odlazak u Ameriku odvojio od turnira koji se boduju na WTA listi.

"Vidjet ćemo kako će to ići. Trenutno se super osjećam, imam odlične uslove za treniranje i napredujem svaki dan", kazala je Ema na kraju razgovora za Klix.ba.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: