Bilježi izvanredne rezultate
109

Hadžiahmetović: Osim stonog tenisa moj hobi je istraživanje kosmosa

Piše: Edin Isanović
Emina Hadžiahmetović
Emina Hadžiahmetović
Emina Hadžiahmetović (17), članica je STK SPIN 2012. Stoni tenis počela je trenirati sa šest godina. Relevantni stručnjaci prognoziraju joj blistavu karijeru. To pokazuju i njeni izvanredni rezultati.

“U trenažnom procesu sam već jedanaest godina. Sjećam se dobro početaka, bila sam mršava i roditelji su smatrali da se trebam baviti nekim sportom. Moja sestra Amela Hadžiahmetović-Mujezinović je tada uveliko trenirala stoni tenis. Kao mala nju sam pratila na treninge i nije bilo dvojbe, odlučila sam se za ovaj sport”, kaže Emina za Klix.ba.

Potom je Emina nabrojala najbolje rezultate koji su, zaista, impresivni s obzirom na njene godine.

“Prva sam u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji u BiH. Osvojila sam dvije bronzane medalje, za juniore i seniore, na Međunarodnom prvenstvu u Zagrebu. Bronzanom medaljom okitila sam se na Evropskom prvenstvu 2010. i 2012. godine, dok sam na ITTF takmičenju u Portugala zauzela treću poziciju. Na Balkanskom prvenstvu u kategoriji do 21 godina osvojila sam zlatnu medalju”, apostririra jedan od najboljih bh. stonoteniserki.

Napominje kako stoni tenis u BiH postaje sve popularniji u našoj zemlji. To pokazuje činjenica da se u njen klub upisuje sve više novih polaznika.

“Mi konstantno pravimo rezultate. Ženska stonoteniska liga sastoji se iz Premijer lige BiH koju čini osam timova gdje pripada i moj klub SPIN 2012. U prvom kolu savladali smo STK Kreka iz Tuzle koji nam pored STK Prijedor predstavlja glavnog konkurenta za osvajanje naslova”, podvlači Hadžiahmetović koja dodaje kako trenira svaki dan po dva puta.

Emina kaže kako osim stonog tenisa voli i pjevanje.

“To je moj hobi. Također, volim i istraživati preko internet o kosmosu. Teško stižem uskladiti sve obaveze jer sam ove godine maturant i posljednja godina u juniorskom stažu. Oboje mi je važno. Imam malo slobodnog vremena iz razloga što se trudim stići sve. Ipak, ne žalim se jer imam podršku porodice i prijatelja. Moja poruka mladima koji žele trenirati stoni tenis jeste da pokušaju. Nemaju šta izgubiti, to je lijep sport gdje je mala mogućnost povrede”, zaključila je naša sagovornica.