Pred veliki meč
337

Džumhur: Želim uživati i ići po veliki rezultat protiv Nadala

Piše: E. B.
Foot: EPA-EFE
Foot: EPA-EFE
Damir Džumhur je danas uspješno prošao i drugu prepreku na Australian Openu i izborio duel protiv Rafaela Nadala.

Džumhur je nakon Paola Lorenzija (3:2) s prvog Grand Slama sezone izbacio i Johna Millmana (3:1) te se plasirao u treće kolo gdje će igrati protiv najboljeg igrača svijeta.

"Još jedan izuzetno težak meč, fizički i mentalno, ali opet pokazujem da sam mnogo stabilniji. Odradio sam svoj dio posla na Australian Openu. Odigrao sam mnogo bolje nego u prvom kolu, posebno u trećem i četvrtom setu. Mogao sam i ranije riješiti pitanje pobjednika da sam iskoristio tri break-lopte na 3:1 u drugom setu, ali takav je tenis. Uspio sam se oporaviti i nadam se da ću to isto uraditi do meča protiv Nadala. Bilo je prilično toplo i istrošio sam se protiv Millmana, ali sama motivacija što igram protiv Nadala na Rod Laver Areni će biti dovoljna da se oporavim i pokažem svoj najbolji tenis", izjavio je Džumhur o meču protiv Australca Millmana kojeg je savladao rezultatom 7:5, 3:6, 6:4, 6:1.

U trećem kolu naš najbolji teniser će igrati protiv Nadala kojeg je savladao u jedinom međusobnom ogledu do sada, 2016. godine na Mastersu u Miamiju (2:6, 6:4, 3:0 - predaja Nadal).

"Ne želim u meč ući s bijelom zastavicom. Želim uživati i pokušati nešto napraviti. Ipak je ovo velika stvar, igram protiv trenutno najboljeg igrača na svijetu, na najvećem terenu u Australiji, na prvom Grand Slamu sezone, tako se nadam da ću pružiti ono što najbolje mogu. Jedina otežavajuća stvar je što sutra igram meč u dublu s Dušanom Lajovićem i koliko god to nije zahtjevno kao singl, svejedno će biti teško. Samo stajanje na terenu istroši čovjeka, a predviđaju da će sutra i prekosutra biti više od 35 stepeni. Iskreno se nadam da ću se oporaviti koliko god mogu i ići po veliki rezultat protiv Nadala", poručio je Džumhur koji će protiv Nadala igrati u petak najvjerovatnije u jutarnjim časovima po našem računanju vremena.