Tenis
848

Džumhur uoči meča s Federerom: Uzbuđen sam, ali nema nervoze

Piše: N. N.
Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur je uoči meča s Rogerom Federerom dao intervju za portal ATP World Tour, zvaničnu stranicu koja prati muški tenis.

"Pobijedio sam u drugom krugu Baghdatisa, a sada me očekuje meč s vjerovatno jednim od najboljih tenisera svih vremena. Izuzetno mi je drago da uopće imam priliku igrati protiv njega. Vjerujem da je san svakog klinca koji počinje trenirati tenis da jednog dana zaigra protiv Federera. Bio je to slučaj i sa mnom, gledao sam ga od svoje 10. ili 11. godine, a evo sada imam priliku igrati s njim. Zaista je veliko zadovoljstvo igrati s Federerom", rekao je na početku razgovora Džumhur.

Džumhur je govorio i o svojim uspomenama na Federerove mečeve koje je gledao kao klinac.

"Prvi meč koji sam gledao Federer je igrao s Roddickom na Wimbledonu. Od tada je on moj idol i njegov sam vjerni navijač, a imati priliku igrati protiv njega zaista je nevjerovatno", dodaje Džumhur.

Naš teniser kaže da je, prije svega, uzbuđen zbog predstojećeg meča, ali da nema nervoze.

"Nisam nervozan kao što sam mislio da ću biti. Možda će se nervoza povećati neposredno prije meča. U svakom slučaju sam uzbuđen i sretan. Dat ću sve od sebe da odigram najbolje što mogu. Na kraju, želim da uživam u tom meču", kaže Džumhur.

On dodaje da nastoji igrati agresivnije, da je fizički izuzetno pripremljen, a da ogromnu ulogu u njegovim uspjesima imaju i psihičke pripreme.

"Mislim da je psihička strana nešto što sam najviše popravio u posljednje vrijeme. Znam da ima prostora za napredak na svim poljima i nastojat ću dodatno popraviti svoju formu do kraja godine", kaže Džumhur.

Svjetsku javnost zanimale su i reakcije Bosanaca i Hercegovaca na njegov uspjeh, a Damir kaže da je njegov meč sa Federerom pravi "bum" u njegovoj domovini.

"Svi me prate i gledaju. Sretni su što me mogu gledati na televiziji. Mnogo ljudi u BiH voli Federera, ali ovog puta će biti na mojoj strani. Sretan sam što imam takvu podršku i svima se zahvaljujem", rekao je na kraju Džumhur.