Meč u 14 sati
69

Džumhur u Antalyji protiv Mannarina igra za treću ATP titulu u karijeri

Piše: E. B.
Damir Džumhur će danas od 14 sati igrati za svoju treću ATP titulu u karijeri.

Protivnik u finalu ATP 250 turnira u turskoj Antalyji našem najboljem teniseru bit će Adrian Mannarino.

Džumhur, koji zauzima 30. mjesto na ATP listi, u ovaj susret ulazi kao blagi autsajder protiv 24. igrača svijeta kojem je travnata podloga omiljena. Uostalom, 29-godišnji Francuz je najveće uspjehe na Grand Slamovima napravio na Wimbledonu kada je 2013. i prošle godine dolazio do osmine finala.

Osim toga, Mannarino je drugu godinu zaredom u finalu turnira u Antalyji, a prošle godine je poražen od Yuichija Sugite. Zanimljivo, Mannarino još uvijek nema titulu na ATP nivou i danas će biti izuzetno motiviran, što je i najavio nakon jučerašnje pobjede nad Gaelom Momfilsom.

S druge strane Džumhur je u Sankt Peterburgu i Moskvi prošle godine osvajao titule na ATP nivou i poučen tim iskustvima će mu sigurno biti lakše igrati današnji meč.

Džumhur je na putu do finala savladao kvalitetne igrače na travi Copila (2:1), Herberta (2:0) i Veselog (2:0), dok je Mannarino imao lakši put jer je u finale stigao preko Berankisa, Souse i Monfilsa, koji mu je i bio najozbiljniji protivnik.

U međusobnim duelima vodi Mannarino sa 2-0, no ti mečevi su odigrani 2013. i 2014. godine kada je Damir bio van najboljih 100 tenisera svijeta.