Vjeruje u bolje rezultate
18

Džumhur sumirao 2019. godinu: Ovo je bila najteža sezona u mojoj karijeri

K. H.
Damir Džumhur (Foto: T. S./Klix.ba)
Damir Džumhur (Foto: T. S./Klix.ba)
Najbolji bh. teniser Damir Džumhur sumirao je prethodnu sezonu te je istakao da je 2019. godina bila najteža u njegovoj karijeri.

Džumhur je rekao da je na kraju ipak uspio ispuniti primarni cilj, a to je ostanak među 100 najboljih tenisera svijeta.

"Ovo je najteža sezona u mojoj karijeri, ali moram reći da se dobro završila. Ispunio sam primarni cilj da ostanem među najboljih 100 tenisera svijeta, nije bilo lagano i bilo je puno pritiska, a mislim da sam dobrim igrama uspio to ostvariti. Nekada ne treba biti previše samokritičan prema sebi, posebno kad se stvari dobro završe", kazao je Džumhur na početku konferencije za medije.

Nakon toga, on je najavio da će sljedeća sezona sigurno biti bolja nego prethodna i da vjeruje kako ima puno prostora za napredovanje.

"Ono što mogu najaviti za sljedeću sezonu je da će ona biti bolja od ove, samouvjeren sam da to mogu reći, a ne želim najaviti ništa previše. Siguran sam gdje mogu puno toga ostvariti, posebno na početku sezone gdje sam bio dosta povrijeđen i gdje nemam puno bodova za braniti. Tu je šansa za napredovanje, posljednja tri-četiri mjeseca sam napravio gotovo 400 bodova i uzimajući u vid da sam sve igrao kvalifikacije koje ne donose puno bodova, s boljim početkom sezone mogao sam biti među 50 najboljih. Mogu najaviti sljedeću sezonu kao dosta bolju, jedva čekam da krenem pripreme i jako sam motivisan za ono što me očekuje", kazao je Džumhur.

Damir je istakao da neće praviti nikakve promjene u stručnom štabu i da vjeruje kako će rezultati u narednoj godini biti još bolji.

"Stručni štab ostaje isti, mislim da oni koji me prate mogu vidjeti da sam popravio puno stvari u odnosu na nekoliko prethodnih godina, mentalno sam još jači i nemam nikakvih zamjerki na rad sa svojim stručnim štabom. Nismo imali puno vremena za treninge, ali sada nas očekuju pripreme u kojima ćemo pokazati koliko možemo napraviti zajedno", istakao je Džumhur.

Najbolji bh. teniser je rekao da će sigurno igrati sljedeći duel za Davis Cup reprezentaciju BiH protiv Južnoafričke Republike te da je cilj ostati u prvoj svjetskoj grupi.