Davis Cup
0

Džumhur rutinski savladao De Bakkera i izjednačio rezultat protiv Holandije na 1:1

Piše: D. B.
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Nakon što je Mirza Bašić poražen od Robina Haasea u prvom singl meču 2. kola Prve grupe Euro-afričke zone Davis Cupa, snage su u drugom meču odmjerili Damir Džumhur i Thiemo de Bakker. Džumi je bez problema pobijedio rezultatom 3:0 u setovima, bilo je 6:2, 6:2, 6:2 i izjednačio ukupni rezultat između BiH I Holandije na 1:1.

Džumhur je odlično otvorio meč te je u prvom gemu napravio break i poveo protiv De Bakkera, a onda servirao bez izgubljenog poena za 2:0. Damir je potom ponovo oduzeo servis Holanđaninu i povisio svoju prednost na tri gema.

De Bakker je imao break loptu u četvrtom gemu, ali ju je Džumhur spasio i poveo 4:0. Holanđanin potom dolazi do svog prvog gema nakon što je uspješno servirao i tako smanjio zaostatak. Pokušao je napasti servis našeg tenisera, ali je uspio osvojiti samo poen, tako da je Damir stekao prednost 5:1.

Holanđanin je imao poteškoća pri svom servisu, no, došao je do svog drugog gema. Uslijedio je Džumhurov servis za osvajanje prvog seta, koji je bio uspješan. Džumi je dobio prvi set rezultatom 6:2 u gemovima za 27 minuta igre.

Uz dosta problema je De Bakker dobio prvi gem u drugom setu, Džumhur je imao break loptu, ali je nije iskoristio. Ipak, dobrim servisom je poravnao rezultat u gemovima, a onda nastavio dominirati te breakom došao do prednosti 2:1.

Velika borba se vodila u šestom gemu, De Bakker je napao Džumhurov servis, ali se naš teniser izborio, vratio nekoliko teških lopti i na kraju osvojio gem za 4:2. Uslijedio je novi break za Džumhura za 5:2 i potom servis za osvajanje drugog seta, do kojeg je došao iskoristivši treću set loptu.

Holandski teniser je otvorio treći set servisom u kojem je Damiru prepustio tek poen, a naš teniser je uzvratio istom mjerom. U trećem gemu je imao dvije break lopte, drugu je iskoristio i poveo 2:1, a potom to potvrdio dobrim servisom.

Tri break lopte je Džumi imao u sedmom gemu, prvu je iskoristio i poveo 5:2, a potom servisom završio ovaj meč. Pobjedom nad De Bakkerom je izjednačio rezultat između BiH i Holandije na 1:1.

Meč je trajao sat i 40 minuta.

Sutra je na rasporedu dubl, a Mirza Bašić i Tomislav Brkić će igrati protiv Tallona Griekspoora i Jean-Juliena Rojera.

Posljednjeg dana igraju Damir Džumhur i Robin Haase te Mirza Bašić i Thiemo de Bakker. Svi susreti se igraju na tri dobijena seta.

Davis Cup, 2. kolo Prve grupe Euro-afričke zone:

BiH - Holandija 1:1 (Damir Džumhur - Thiemo de Bakker 3:0 /6:2,6:2/6:2/)