Tenis
110

Džumhur: Ramos-Vinolas lošije igra na tvrdoj podlozi, zabrinjava me povreda leđa

Piše: N. K.
Foto: EPA
Foto: EPA
Damir Džumhur jutros je u prvom kolu ATP tunira u Indian Wellsu pobijedio favorizovanog domaćeg tenisera Ryana Harrisona s rezultatom 2:1, po setovima 6:4, 3:6, 7:5.

"Bila je ovo lijepa pobjeda za mene. Prije tri sedmice sam upravo od njega izgubio i sada sam mu se revanširao. Treći set dat će mi dodatno samopouzdanje jer sam u posljednje vrijeme sve mečeve koji su otišli u tri seta izgubio. Kasno smo krenuli s igranjem i dugo je trajao meč pa je dobro što ću sutra imati dan odmora da se pripremim za naredno kolo", rekao je Džumhur.

Naredni protivnik našeg tenisera bit će Albert Ramos-Vinolas, koji je nalazi na 24. mjestu ATP liste.

"Iako je Ramos visokopozicioniran mislim da mogu da prođem dalje. Albert igra puno bolje na zemlji nego na tvrdoj podlozi i tu tražim svoju šansu. Jedino što me zabrinjava je povreda leđa, koju vučem još od meča sa Wawrinkom. Stvara mi dosta problema pa sam u Indian Wellsu od mogućih pet dana trenirao samo dva. Popio sam i veliku količinu lijekova protiv bolova, koji su mu pomogli u meču protiv Harrisona. Sve se to može pogoršati kad se ohladi, ali nadam se da sve biti u redu", istakao je Džumhur.

Meč između Džumhura i Ramos-Vinolasa na rasporedu je u noći sa subote na nedjelju po našem vremenu.