2:0 u setovima
60

Džumhur protiv publike i domaćeg igrača: Bh. teniser ispao u 1. kolu ATP turnira u Parizu

K. H.
Damir Džumhur (Foto: EPA-EFE)
Damir Džumhur (Foto: EPA-EFE)
Najbolji bh. teniser Damir Džumhur poražen je od francuskog igrača Benoita Pairea (ATP: 23.) u prvom kolu ATP turnira u Parizu rezultatom 2:0 u setovima (7:5, 6:4).

Džumhur je dobro otvorio meč i prvi gem riješio je u svoju korist bez izgubljenog poena, ali u trećem gemu Paire pravi prvi break na meču i stiže u vodstvo od 2:1. Ipak, Damir se nije predao, pa je u šestom gemu vratio break svom protivniku i poravnao na 3:3.

Džumhur je u desetom gemu pri vodstvu od 5:4 imao dvije set lopte, no Paire se izvukao i spasio taj gem, a onda je došlo do neshvatljivog pada u Damirovoj igri u 11. gemu kada mu francuski teniser bez previše muke pravi drugi break u prvom setu, stiže u vodstvo od 6:5 i zahvaljujući sigurnoj igri na svoj servis dolazi u vodstvo od 1:0 u setovima.

U drugom setu francuski teniser opet u trećem gemu pravi break i stiže u vodstvo od 2:1. Nakon toga oba tenisera igrala su poprilično sigurno na svoj servis, što je u tom trenutku puno više odgovaralo Paireu koji je do kraja sačuvao stečenu prednost i rezultatom 7:5, a uz veliku podršku navijača s tribina, osigurao prolazak u 2. kolo ATP turnira u Parizu.

S obzirom na to da je Benoit Paire 23. igrač na ATP listi, Damir svakako ima razoga da bude zadovoljan onim što je pružio protiv njega, a prave partije od najboljeg bh. tenisera očekujemo tek naredne godine kada ga očekujemo da se vrati među 30 najboljih igrača svijeta.