Tenis
269

Džumhur preko Cervantesa u polufinale Casablance, prilika za revanš Danielu

Piše: E. B.
Damir Džumhur: U polufinalu protiv Japanca Daniela (Foto: EPA)
Damir Džumhur: U polufinalu protiv Japanca Daniela (Foto: EPA)
Damir Džumhur je u četvrtfinalu Challengera u Casablanci sa 2:1 u setovima savladao Íñiga Cervantesa.

Džumhur, četvrti nosilac turnira, je nakon dva sata i šest minuta igre slavio nad španskim teniserom sa 6:4, 3:6, 6:2.

Španac, 103. teniser svijeta i peti nosilac turnira, pružio je jak otpor našem najboljem teniseru, a prvi set je nakon 45 minuta igre riješen u devetom gejmu kada je Džumhur napravio brejk, koji je potvrdio za vodstvo od 1:0.

U drugom setu igralo se samo minutu manje u odnosu na prvi. Cervantes je odigrao mnogo bolje, a nakon tri brejk-lopte u osmom gejmu uspio je doći do brejka, kojeg je, iako je Džumhur imao priliku za ribrejk, potvrdio već u narednom gejmu za izjednačenje u setovima.

Treći set, koji je trajao 37 minuta, u potpunosti je pripao Damiru. Nakon što je izgubio svoj prvi servis-gejm, Džumhur je osvojio naredna četiri i rutinski priveo meč kraju.

U polufinalu Džumhur će sutra igrati protiv Japanca Tare Daniela, 128. reketa svijeta. Sedmi nosilac turnira je u četvrtfinalu sa 2:1 izbacio Holanđanina Thiema de Bakkera.

Džumhur i Daniel su se već jednom sastali ove godine. Na Challengeru u Braunschweigu 8. jula slavio je Japanac sa 2:1 (6:4, 3:6, 6:3) i ovo će biti prilika Damiru da mu se revanšira.