Nakon Monte Carla
23

Džumhur nazadovao jednu, Bašić napredovao tri pozicije na najnovijoj ATP listi

Piše: K. H.
Damir Džumhur i Mirza Bašić
Damir Džumhur i Mirza Bašić
Najbolji bh. teniser Damir Džumhur nazadovao je jednu poziciju na najnovijoj ATP listi dok je Mirza Bašić napredovao tri pozicije.

Džumhur je u protekloj sedmici poražen u prvom kolu Mastersa u Monte Carlu od Talijana Marca Cecchinata (100. ATP) rezultatom 2:0, a prema najnovijoj ATP listi nazadovao je jednu poziciju i sada je 32. teniser svijeta.

Mirza Bašić, s druge strane, također je ispao u prvom kolu Mastersa u Monte Carlu. Naš drugi reket je u glavni žrijeb turnira vrijednog 4.872.105 eura ušao kao "lucky loser", a u prvom kolu ga je nadigrao Aljaž Bedene.

Bašić je napredovao tri pozicije i trenutno je 89. igrač svijeta sa 669 bodova.

U top 10 desila se samo jedna promjena, Alexander Zverev prestigao je Marina Čilića i sada je treći teniser svijeta. Španac Rafa Nadal, koji je ujedno i osvojio Masters u Monte Carlu, započeo je 171. nedjelju u karijeri kao najbolji teniser svijeta, dok je na drugom mjestu ostao Roger Federer.

Zanimljivo, Novak Đoković koji je poražen u osmini finala turnira u Monte Carlu napredovao je jednu poziciju i trenutno je 12. teniser svijeta.