Davis Cup
103

Džumhur: Napokon sazrijevam, odigrao sam opušten meč bez oscilacija

Piše: D. B.
Damir Džumhur (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Damir Džumhur (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Najbolji bh. teniser Damir Džumhur pobjedom nad Thiemom de Bakkerom rezultatom 3:0 u setovima (6:2, 6:2, 6:2) donio je izjednačenje BiH u duelu s Holandijom u okviru 2. kola Prve grupe Euro-afričke zone.

"Mogu reći da sam prvi put otkad igram za Davis Cup reprezentaciju BiH odigrao opušten meč bez oscilacija, izgubljenog servisa i sa dosta spašenih break lopti. Igrao sam zaista pametno, bez puno grešaka, od početka do kraja je bilo sigurno da ću pobijediti. Napokon sazrijevam, ne stvaram sebi toliki pritisak kad igram za državu", izjavio je Džumhur.

Potom se osvrnuo na komentare holandskog selektora koji se odnose na ometanje njegovih tenisera s tribina.

"Navodno je neko iz publike smetao njihovim teniserima dok serviraju, a njihov selektor je rekao da taj 'neko' sutra i prekosutra sigurno neće biti ovdje. Ja sam na to odgovorio da će sigurno biti ovdje, jer svako ko navija za BiH ima pravo da bude ovdje. Neću dozvoliti da neko ko želi da nas gleda ne bude tu. Holandski selektor ne posjeduje ovo mjesto i ne može birati ko će biti ovdje, a ko ne", jasan je bio bh. teniser.

Damir je uoči sutrašnjeg dubla i narednih mečeva optimističan.

"Mi smo rekli da će najrealnije biti 1:1. Iskreno, ja mnogo vjerujem u Mirzu, pogotovo kad igra Davis Cup, ali nije bilo realno da očekujemo pobjedu danas. On je došao prije tri dana u Sarajevo iz Meksika, u Zenicu je došao u utorak poslijepodne i nije trenirao više od tri sata zbog povrede lože. Izaći na teren i igrati protiv Robina Haasea, koji je 48. na svijetu, mislim da nije realno očekivati pobjedu. Moram priznati, borio se, da je odvukao četvrti set do petog, ko zna šta bi bilo. Ali, dobro je da ga povreda ne muči i da će biti spreman za dubl i singl", završio je Džumhur.